Alles over elektrisch rijden op Cleantech Tomorrow

Datum: 
dinsdag, 24 april 2018

Op 24 april, de businessdag van Cleantech Tomorrow, vertelt emovia samen met E-xpeditie alles over elektrisch rijden. Binnen, in een van de hangars, is volop aandacht voor de verschillende merken en modellen elektrische auto’s. Deskundige experts van emovia en E-xpeditie beantwoorden vragen over elektrisch rijden, maar er is ook aandacht voor aanverwante zaken.

V2H in praktijk en laadpalen

Er is informatie over laadpalen. En er is een heuse ‘huiskamer met open keuken’, met daarnaast een Nissan Leaf die via een V2H-box verbonden is met een tv, computer, lamp en een tosti-ijzer. V2H biedt nl. de mogelijkheid om de stroom van eigen zonnepanelen op te slaan in de accu van een elektrische auto. Zo kan de zelf opgewekte stroom zodra de zon niet meer schijnt, toch nog worden gebruikt. Hoe het werkt? We vertellen het graag, onder het genot van een lekkere tosti.

Elektrische auto’s delen: een goedkoper alternatief

Vind je een elektrische auto te duur, denk er dan eens over na om een auto te delen – met bijvoorbeeld personeel of bedrijven in de buurt. Dat is een stuk goedkoper. Op Cleantech Tomorrow vertelt emovia graag waar dit bij jou in de buurt al gebeurt. Of we vertellen hoe je zelf een deelauto-initiatief kunt opzetten.

Twee interessante presentaties

Op de businessdag heeft emovia ook aandacht voor de vraag waaróm het interessant is om stroom op te slaan in een huisaccu of de accu van een elektrische auto. De prijs voor de zelf-opgewekte stroom die je levert aan het elektriciteitsnetwerk is nl. geen vast gegeven. Daarnaast zijn netwerkbeheerders zijn op zoek naar oplossingen voor de grote pieken en dalen die zij in de nabije toekomst verwachten in het elektriciteitsnetwerk. Ralf Bosch vertelt over een proef die o.a. in Lochem wordt gedaan met een ‘slim’ energiemanagement voor thuis. De Lochemse ondernemer Ed Bontekoe vertelt hoe hij samen met een bedrijf in Laren twee betaalbare huisaccu’s heeft ontwikkeld: een off-grid- en een on-grid-versie.

Locatie: 
Airport Teuge
De Zanden 102
7395 PG Teuge