Electric Experience Lochem

100% elektrisch proefrijden op Vaderdag

Precies op tijd stonden de auto's klaar voor ontvangst!

Op Vaderdag, 19 juni 2018, stond de Grote Markt in het oude hart van Lochem geheel in het teken van elektrisch rijden. Er waren elektrische auto’s, scooters, motoren en een bijzondere fiets: de Lynx Bike. Gretig werd overal op en in gereden. En natuurlijk was er volop informatie.
 

 

Opening door wethouder Van Zeijts

Om 12.00 uur werd de Electric Experience officieel geopend door Henk van Zeijts, wethouder van de gemeente Lochem met o.m. duurzaamheid in zijn portefeuille. Na zijn toespraak opende hij de dag door een kleine stukje in de Tesla model X te rijden. Projectleider Kim Rompas geeft hem eerst nog een korte instructie (foto rechts). De Tesla wordt in het najaar van 2018 deelauto bij Elektrip, een afgeleide van energiecoöperatie LochemEnergie. Menig Lochemer kijkt reikhalzend uit naar dat moment!
 

De inschrijvingen voor de proefritten liepen constant door (L). Na verloop van tijd stonden nog zelden alle auto's netjes op een rij te wachten ... (R)

 

Auto's delen: een betaalbaar inititatief

Deze Experience was er veel aandacht voor het delen van auto’s in de gemeente Lochem. Daar zet de lokale energiecoöperatie zich in om zo veel mogelijk mensen gebruik te laten maken van elektrische auto’s – al of niet inclusief chauffeur. Het is inspirerend om te zien op hoeveel manieren Elektrip haar elektrische wagenpark inzet in het voordeel van Lochemse burgers. Zo zijn de elektrische smart en de Renault ZOE hét alternatief voor een dure tweede auto.

Ook emovia wil in de nabije toekomst 100% elektrische deelauto's gaan faciliteren.

 

Mooie resultaten!

Tijdens de Electric Experience zijn mooie resultaten behaald.Er was belangstelling voor het delen van elektrische auto's, er werden constant proefritten gereden en er zijn maar liefst 3 elektrische voertuigen verkocht! Vanzelfsprekend is emovia blij dat er binnenkort dus weer meer elektrisch zal worden gereden. En emovia is blij voor de desbetreffende dealers. Uiteindelijk stellen zij hun auto's en begeleiders tijdens onze Experiences telkens weer gratis beschikbaar.