Electric Experience Teuge

Cleantech Tomorrow: 3 dagen emovia!

20 april: elektrische deelauto's en V2H in Eefde

Op vrijdag 20 april 2018 liet emovia in Epe deelauto’s zien en verschillende manieren om deze te delen. Ook  was er aandacht voor Vehicle to Home (V2H), waarmee emovia bezoekers een blik in de toekomst gunde: stroom van eigen zonnepanelen opslaan in de batterij van de auto. Met behulp van een omvormer werd ter plekke de gelijkstroom uit een Nissan Leaf omgezet in wisselstroom. Hiermee werden heerlijke tosti’s gebakken. Maar niet alleen een tosti-ijzer kan op deze stroom werken; een heel huishouden kan zo van stroom worden voorzien!
                                                                                                   Veel belangstelling voor V2H

21 april: Electric Experience Teuge

Elektrische auto's, busjes, scooters en motorbikes (L).  Eye catcher was de Hesla: een Tesla op waterstof (R).

Op zaterdag 21 april zorgde emovia op vliegveld Teuge, samen met partner E-xpeditie,  voor een nieuw hoogtepunt: een Electric Experience. Vrijwel alle huidige modellen elektrische auto’s waren beschikbaar om in te rijden. Én waren elektrische motoren en scooters. Bezoekers maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid en probeerden menig voertuig uit. Eye catchers waren de Hesla (Tesla op waterstof) en de schitterende BMW i8. Uiteraard was er ook volop informatie over alles wat met elektrisch rijden te maken heeft, bijvoorbeeld laadpalen.

24 april: speciale aandacht voor V2H en piekbelastingen van het elektriciteitsnet

Op dinsdag 24 april werd Vehicle to Home nog eens verduidelijkt door Ralf Bosch tijdens zijn drukbezochte presentatie. Beheerders van ons elektriciteitsnet blijken druk op zoek naar een oplossing voor de piekbelastingen van ons netwerk. Dit is gunstig voor de consument: het streven is dat particulieren met zonnepanelen zo veel mogelijk hun zelf-opgewekte stroom gebruiken door hun stroom op te slaan in batterijen - al of niet de batterij van hun elektrische auto.

Veel aandacht voor de presentatie van Ralf Bos over HEMS, een slim Home Energy Management System (R). En ook de burgemeester van Lochem wil weten hoe de voorzitter van emovia tosti's bakt op stroom uit de Nissan Leaf (L).