Electric Experiences 2018 en 2019

2018

Electric Experience Zutphen

20 januari 2018

Dit was de eerste Electric Experience van emovia. En direct was het een groot succes! Vanuit heel het land reisden bezoekers naar Zutphen om daar allerlei elektrische auto's uit te proberen. Behalve auto's waren er ook elektrische scooters en motorbikes. In de naastgelegen Broodfabriek was niet alleen volop informatie te verkrijgen over elektrisch rijden, maar ook over andere duurzame onderwerpen.

Klik hier hier voor de mooiste foto's en het hele verslag.

 

Electric Experience Teuge

Cleantech Tomorrow, 21 april 2018

Dit duurzaamheidsfestival duurde maar liefst 3 dagen. Op 21 april organiseerde emovia een weergeloze Electric Experience. Op 20 en 24 april was er vanzelfsprekend volop informatie over elektrisch rijden, maar ook over het opslaan van de stroom uit eigen zonnepanelen in de batterij van een elektrische auto. Vervolgens kan deze stroom met een omvormer  op het gewenste moment in het huishouden worden gebruikt. Dit heet Vehicle to Home (V2H).
                                                                                                 Klik hier voor de  foto's en het hele verslag.

Electric Experience Bronckhorst

26 mei 2016

In opdracht van de gemeente Bronckhorst organiseerden emovia en E-xpeditie een Electric Experience bij het gemeentehuis in Hengelo (G). Het was enorm warm die dag. Toch reden bezoekers met plezier in de elektrische automodellen en genoten ze van de eye catchers, waaronder de solarauto van de TU Twente.

Klik hier voor de mooiste foto's en het hele verslag.

 

Electric Experience Deventer

16 juni 2018                                                                                 

In het Winkelhart van Colmschate, bij Deventer, organiseerde emovia opnieuw een Electric Experience. Er waren elektrische auto's en scooters om in resp. op te rijden. Met grote interesse bekeken bezoekers ook de tool die uitrekent hoeveel geld je bezuinigt met de elektrische uitvoering van een bepaalde auto ten opzichte van de bezine-variant.

Klik hier voor de mooiste foto's en het hele verslag,

Electric Experience Lochem

17 juni 2018

Op Vaderdag stond het middeleeuwse hart van Lochem in het teken van elektrisch rijden. emovia zorgde voor de aanwezigheid van elektrische auto's, scooters, motorbikes en de Lynx Bike, een bere-sterke, off road elektrische fiets. Veel aandacht was er ook voor het delen van auto's. Dat wordt in Lochem nl. al volop gedaan, op verschillende manieren - heel inspirerend voor andere gemeenten en uitnodigend voor de bewoners van Lochem.

Klik hier voor de foto's en het hele verslag.

2019

'Beleef elektrisch rijden' in Twello

Op 6 juli 2019 organiseerde emovia op verzoek van de gemeente Voorst een electric exprerience in Twello. Van 12 tot 16 uur maakten bezoekers proefritten in allerlei elektrische auto's. Ook in de twee duurdere auto's, een Audi e-tron en een Tesla model 3, mocht worden gereden. Twee vriendinnen op leeftijd vielen als een blok voor de smart fortwo en overwegen om die samen te gaan kopen. Uiteraard kon emovia hen alles vertellen over de speciale deelautoverzekering die hiervoor nodig is.