Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst

Wat wil/doet de gemeente Bronckhorst?

De gemeente Bronckhorst wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat er dan net zoveel duurzame energie wordt opgewekt als er aan energie wordt verbruikt. Onder het motto 'Groen Gaon' streeft de gemeente samen met burgers en bedrijven naar een duurzame toekomst.
Zo heeft de gemeente onlangs een aanvraag ingediend om mee te doen aan een proeftuin voor aardgasvrij wonen in Toldijk en Wichmond. In deze proeftuinen wil de gemeente leren hoe samen met inwoners, bedrijven, woningcorporaties, netbeheerders en andere betrokken partijen een dorp succesvol ‘van het aardgas af kan worden gehaald’.
Een andere activteit op het gebied van verduurzaming is het stimuleren van elektrisch vervoer binnen de gemeente, die bestaat uit een groot plattelandsgebied met veel kleine en grotere kernen en dorpen.

Weten wat de gemeente Bronckhorst nog meer doet en welke lokale initiatieven er zijn? Kijk op de website van de gemeente Bronckhorst.

Contactpersoon op het gebied van duurzaamheid voor de gemeente Bronckhorst is Erik Mol.

Emovia en de gemeente Bronckhorst

emovia werd door de gemeente Bronckhorst ingeschakeld om een Electric Experience te organiseren op 26 mei 2018 te Hengelo (Gld)..

Doel emovia

Het doel van de samenwerking tussen de gemeente Bronckhorst en emovia is het ondersteunen van boeren, burgers en bedrijven op het gebied van het verduurzamen van hun vervoersbehoefte.

Uitvoering

Inmiddels zijn er twee nieuwe projecten in ontwikkeling:
1. Het strategische laadpalenplan
2. Het mobiele informatieloket over elektrisch rijden, e-deelauto’s en laadinfrastructuur ontwikkeling