Provinciale subsidie op elektrische deelauto's van kracht

Datum: 
07/05/2019

Met ingang van 1 mei 2019 is de provinciale subsidie op elektrische deelauto's van kracht. Samen met CoöperatieAuto dacht emovia mee over de ontwikkeling van de voorwaarden voor deze subsidie. Daarnaast schrijven we samen een stappenplan voor het delen van elektrische auto's. Binnenkort is dat gereed. Op deze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de provinciale subsidie.

emovia vind het delen van elektrische auto's belangrijk, want delen op zich is ook duurzaam. Maar er zijn meer voordelen. Om die reden helpt emovia graag energiecoöperaties maar ook overheden, burgers en bedrijven bij het delen.

Op deze website geven we reeds informatie over manieren om een elektrische auto te delen. Wil je begeleiding of meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bedrijven: niet alleen elektrische deelauto's ...

De provinciale subsidie op elektrische deelauto's is bij uitstek geschikt voor bedrijven die hun mobiliteit willen verduurzamen. Denk daarbij aan zakelijk transport maar ook woon-werkverkeer en privéritten van werknemers. Behalve met elektrische auto's kan de bedrijfsmobiliteit ook worden verduurzaamd  met elektrische (deel)fietsen, bijvoorbeeld citybikes, bakfietsen en speedpedelecs. Ook hierbij kan emovia van dienst zijn.
In opdracht van diverse bedrijven verrichtte emovia reeds onderzoek naar de mogelijkheden voor verduurzaming van hun bedrijfsmobiliteit.